Moderniseren van de website voor Schilders- en afwerkingsbedrijf de Vries Dokkum

 

Begin 2016 is Schilders- en afwerkingsbedrijf de Vries verhuisd van Rinsumageest naar een modern pand in Dokkum. De website van het bedrijf liet niet meer de uitstraling zien die bij de huidige organisatie past. Ook was de techniek verouderd waardoor de site niet goed op mobiel en tablet zichtbaar is.

Edwin en Monique de Vries hebben mij gevraagd een compleet nieuwe site te ontwerpen.

De strategie

Voordat het ontwerp van de site aan de orde komt, is eerst gesproken over de doelstelling die Edwin en Monique met de site hebben. Deze is geformuleerd als: “de website moet bezoekers informeren over de diensten die we kunnen leveren. Daarbij is een moderne uitstraling, die past bij de huidige vorm van ons bedrijf, van belang”. Doelstellingen die puur gericht zijn op het werven van nieuwe klanten of het verkopen van producten, vielen hiermee dus af.

Nadat de nieuwe navigatiestructuur was bepaald, is het eerste concept voor de nieuwe site opgeleverd. Gezamenlijk hebben we de inhoud verder vormgegeven en is de nieuwe site online gezet.

Onderdeel van dit proces was het verhuizen van de domeinnaam en het overzetten van de email adressen op de nieuwe moderne server.

 

Website

 

De oude website liet op 1 pagina alle diensten van De Vries zien. Hierdoor was het voor een bezoeker niet direct duidelijk waar de gezochte informatie te vinden was. De nieuwe website laat direct de diensten van De Vries zien. Per dienst is een pagina ingericht waardoor bezoekers direct de informatie kunnen vinden die ze zoeken. Bijkomend voordeel: de zoekresultaten in Google verbeteren doordat diensten gescheiden worden omschreven.

De website voldoet nu aan de moderne eisen en is daarmee ook geschikt voor weergave op mobiel en tablet.

 

Klik hier om de website van De Vries te openen.

Recentie Monique de Vries – mede eigenaar Schildersbedrijf de Vries


Wij, Schilders- en afwerkingsbedrijf de Vries, zijn super tevreden. Na een aantal pogingen om tot een goede website te komen, die aan onze wensen voldeed, is dit geslaagd door Jan Sikkema.

Door goed te luisteren naar de klant, heeft hij precies in de gaten wat de klant wil en wat men met de site wil bereiken en laten zien.

In een klein tijdsbestek stond er een nieuwe website online, die aan onze wensen voldeed.

Wij zijn zeer tevreden met het resultaat en zullen JS Strategische Vormgeving dan ook aanbevelen bij onze klanten.